Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Üdvözöljük Burgenlandban
Burgenland Ausztria keleti részének egy nagyon szép régiója, ahol a természet közelsége minden pillanatban érezhető. Ha Ön egy nyugodt és békés helyszínt keres kempingezéséhez, akkor a burgenlandi luxus mobilházak a tökéletes választás. Foglaljon a LuxCampnél, hogy biztosan a megfelelő időpontot és ellátást választhassa nyaralásához. További információk…

Kemping Burgenlandban

Ismerje meg jobban a szépséges Burgenlandot

  • Festői kiránduló- és kerékpárutak
  • Csodaszép természeti panorámák
  • Fürdőhelyek vízisportok lehetőségeivel
  • Csodálatos kastélyok a borvidékeken

Miért kihagyhatatlan a burgenlandi kempingezés?

Burgenland jól ismert természeti szépségeiről, így természetesen sok kirándulócélpont található a régióban. A gyermekes családok nem fognak csalódni a látnivalók számában.

A burgenlandi régió városai

A burgenlandi luxuskempingben eltöltött nyaralása során mindenképp látnia kell Eisenstadtot. Az egész Ausztriában ismert Esterházy kastély a 17. századból inspirálta Joseph Haydnt négy évtizeden keresztül rendkívüli zenedarabok szerzésére. A városban megtekintheti a gótikus St. Martin dómot a 15./16. századból, a Haydn-füvészkertet és az egykori zsidónegyedet a jó állapotban megmaradt temetőjével. Nem szabad megfeledkezni Neusiedl am Seeről, a Neusiedler See-Seewinkel nemzeti park ennek a városnak a közelében található, ahol számos láp és tavacska terül el. Burgenland természetes szépsége mellett itt az egészségével is törődhet. A régióban ismert gyógyfürdők találhatók, mint például Bad Tatzmannsdorf, Sauerbrunn és Deutschkreutz.

Földrajzi elhelyezkedés

Burgenland a legkeletibb régió Ausztriában, Magyarországgal, Szlovéniával és egyes helyeken Szlovákiával határos. Itt található a híres Fertő-tó, ami 36 km hosszúságú. Habár a völgyek többnyire laposak, a hegyi kirándulók a keleti részen, közvetlenül a magyar határnál az Előalpok szépségeit a legmagasabb csúccsal, a Geschriebensteinnal (883m) is megcsodálhatják.