Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés a csodaszép Karintiában
Karintiában, Ausztria legdélibb és legvendégszeretőbb tartományában érezheti az olaszos életérzést és az Alpok romantikus-rusztikus sármját. A tartományi székhely, Klagenfurt közvetlenül a türkizkék Wörthi-tónál mindenképpen javasolt célpont. További információk…

Kemping Karintiában

Tudjon meg többet a szépséges Karintiáról

  • A Millstätter See smaragdzöld fényével
  • Spittal an der Drau az impozáns Porcia kastéllyal
  • Villach a Lanzkron várral és a kilátóplatformmal a Pyramidenkogelnél 
  • St. Andrä a Lavant kerékpárúttal 
  • Feldkirchen és sok-sok temploma

Miért kihagyhatatlan a kempingezés Karintiában?

Ausztria egyik legimpozánsabb és leghíresebb jelképe Karintia határán található: a hatalmas Großglockner 3798 méteres magasságával. A lábainál átélheti a luxuskategóriájú kempingezést a legromantikusabb formában. A vad sziklák keretezik a szelíd, zöld völgyeket az aranyos falvakkal. Karintiában csodásan kirándulhat, kerékpározhat, fürdőzhet, sétálgathat vagy egyszerűen csak pihentetheti testét és lelkét. Látogassa meg Karintiát és éljen át egy nyaralást barátoknál.

Időjárás és éghajlat

Karintia az Alpok fő vonulatától délre található, természetes és védett fekvésű, extrém időjárásváltozásoktól óvott környezetben. A délies adottságokat átélheti egy luxuskempingezés során. Egy kedves helyen álló mobilházat valamelyik vonzó karintiai kisvárosban könnyen megtalálhat a LuxCampnél.

Strandok a Karintia régióban

Karintia legnagyobb tava a Wörthi-tó, amely védett fekvése miatt egyben a legmelegebb alpesi tó is. A nagyjából 42 km-es partszakasz sok lehetőséget kínál luxus kempingezésre mobilházakban. Mindenekelőtt a nyugati részen, Veldenben találhatóak nagyon szép strandokat kempingezéshez az egész családnak. Kedvelt filmes kulisszaként a Wörthi-tó turisztikailag is magasan fejlett. Aki nyugodtabb környezetre vágyik, az a sok kisebb tó egyikénél is kempingezhet. Közéjük tartozik mindenekelőtt a Klopeiner See St. Kanzian településével, melyhez a Kleinsee és a Turnersee is tartoznak. Látogatásra érdemes Seebodenben a Millstätter See vagy a Weissensee is. Ez a régió nemrég kapta meg a "Turizmus és környezet európai díjat" és lett természetvédelmi területté nyilvánítva.

Karintia kulináris oldala

A helyi konyha nagyszerű kultúrával büszkélkedhet. Mindenképp meg kell kóstolni a híres karintiai Kasnudelt, mely kézzel készül túróból. Desszertnek ajánljuk a reindling-et, közismert kuglófformájával, ízletes kelttésztából, fahéjjal, mazsolával és cukorral töltve. A gyorsabb finomságokkal is megismerkedhet egy kirándulás során bármelyik hegyi fogadóban. Egy kiadós uzsonna, többnyire házi készítésű sajttal, szalonnával, kenyérrel és savanyított zöldségekkel valamint egy habos sörrel új erőt és életkedvet ad a családias környezetben.