Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Charente Maritime - luxus kemping Franciaország nyugati partján
Ez a második legnagyobb megye a Poitou-Charentes régióban. Ez az egyetlen, amely hozzáférhet az óceánhoz, és partvonala rendkívül változatos. Vonzó hely, amely minden évben szüntelenül népszerű a turisták körében. További információk…

Kempingezés Charente Maritime-ban

Miért válasszon luxuskempinget Charente Maritime-ban?

  • jó éghajlati viszonyok
  • érdekes kulturális élet a régióban
  • vonzó tengerpart és a környező szigetek
  • számtalan látnivaló a közelben

Az egyik legnépszerűbb úti cél

A Charente Maritime a második legnépszerűbb turisztikai üdülőhely a Côte d'Azur után. A régió neve a 360 km hosszú Charente folyóról származik. A legfontosabb városok La Rochelle, Saintes, Rochefort és Royan. A közelben található Nyugat-Európa legnagyobb torkolata is, i.e. j. az árapály által kialakított tölcsér alakú torkolat. A Vizcayai-öbölbe ömlő Garenna és Dordogne folyók alkotják.

Melyik a legjobb hely kempingezésre?

Sequoia Park

Ennek a luxuskempingnek a nevében a "park" szó nem véletlen, hiszen hatalmas részét a régi kastély körül növő erdők és napraforgóföldek teszik ki. Ez egy igazán fényűző kemping közvetlenül az Atlanti-óceán partján. A táborban az említett kastélyon kívül több úszómedence (néhány fűtött), számos csúszda, játszótér és egyéb attrakciók várják a gyerekeket.

Mit érdemes meglátogatni?

Charente tengeri régiója nagyon vonzó a turisták számára. Royanban számos strand és egy gyönyörű halászkikötő található. A történelmi kemping festői és kanyargós utcáin sétálva érdemes meglátogatni a legendás Fort Boyardot, amely Île-d'Aix és Île d'Oléron szigetei között, a Pertuis d'Antioche-szorosban található. Érdemes ellátogatni Oléron, Ré, Aix és Madame szigetére is. Az első kettő védőtöltés után autóval megközelíthető.

Gasztronómia vagy koltyra a Charente Maritime-ról

A régió híres régi halászfalvairól és osztrigatenyésztéséről. A tenger gyümölcsei a helyi konyha jellemzői, és több száz éve fogyasztják itt. A legnépszerűbb étel a kagyló, amelyet szinte minden helyi étteremben meg lehet kóstolni. Gyakran felszolgálnak konyakot is, melynek fogyasztása itt már-már rituális, étkezés közben és esti összejövetelek alkalmával egyaránt.

Charente tengeri időjárás és éghajlat

A régió kiváló példája a tengerparti éghajlatú területeknek. Egész évben alacsony az éves hőmérsékleti intervallum- ez a gyakorlatban nem túl forró nyarat és enyhe telet jelent, ami kedvez azoknak a turistáknak, akik inkább a városnézést, mint a tengerparti pihenést kedvelik. A nyári szezonban a napsütéses órák száma valamivel kevesebb, mint a Cote d'Azur-on. Nagy a páratartalom és a csapadék is – különösen a téli félévben.