Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés a Côte d'Azurön - A luxus élvezete
Franciaország úgy is ismert, mint az élvezetek földje és a Marseille és az olasz határ között fekvő tengerpartján a Föld egyik legnagyvilágibb nyaralóhelyét kínálja. A Côte d'Azur több mint száz éve a jómódú fiatalok legkedveltebb üdülőhelye. További információk…

Kemping Côte d'Azur

Milyen előnyei vannak a Côte d'Azur kempingjeinek?

TOP 4 Côte d'Azur tipp:


  •     A paradicsomi szépségű tengerpart és a meleg klíma mintha csak a mobilházas kempingezéshez lettek volna teremtve.
  •     A tengerparti luxuskempingből gyorsan a közeli meredek hegyi vidékekre juthat.
  •     Festői falvak és híres városok fekszenek a közvetlen közelben.
  •     Bungalósátra vagy luxussátra az igazi természetközeli alternatíva a régió csodás villáival szemben.

Strandok és természet a Côte d'Azurön

A Côte d'Azur táját a meredek sziklák, fenyvesek, pálmafák és hosszan elnyúló strandok határozzák meg.  Cannes környékén, ahol az Esterel-hegység a tengerig nyúlik, található rengeteg romantikus öböl bizarr kőformációkkal, mint Theoule Sur Mer, Plage du Chateau vagy Mandelieu la Napoule. 

Mindössze 25 km-rel arrébb, St. Tropez öblében laposodik el a tengerpart és kínál remek fürdőzési lehetőséget a családok számára. Végül a Côte d'Azur nyugati végén, a Cassisnál térnek vissza a tengerhez a meredek hegyek.

Ételek, italok és kultúra

A Côte d'Azurön egyesülnek az olasz és francia kulináris tradíciók. Az ínyencek itt kétségkívül megtalálják a számításukat. Az ételek könnyűek és egészségesek. A konyha kiváltképpen zöldségeket kínál minden variációban, illetve sokféle fűszernövényt, valamint halakat és tenger gyümölcseit. Az éttermek a hegyekből birkahússal, sajttal és egzotikus gyümölcsökkel vannak ellátva. A helyi ültetvényekből származó bor a legjobb minőségűek közé tartozik.

Látnivalók a Côte d'Azurön

A Côte d'Azur legismertebb szimbólumai a híres Promenade des Anglais Nizzaban és a La Croisette Cannesban. Mindkettőt pálmafák, csodaszép villák, luxusüzletek és gourmet éttermek szegélyezik.

A tengerparti oldalon exkluzív strandok fekszenek. Cannesban található a filmszínház, ami előtt a vörös szőnyeg az egész évben le van terítve. A híres filmfesztivál mellett itt kerülnek megrendezésre a nemzetközi zenei és televíziógálák. Nagyjából 200 filmsztár kézlenyomata látható a csillagok alléjának betonlapjain.

Időjárás és éghajlat

A Côte d'Azur az Alpok ellaposodó vonulatainak köszönheti enyhe klímáját. melyek részben egész a tengerig nyúlnak és a partot a hideg szelektől megvédik. Májustól októberig a napi átlagos hőmérséklet 20 fok feletti, miközben júliusban és augusztusban sem mennek 30 fok fölé. Már júniusban kellemes hőmérsékletű a tenger és egészen októberig az is marad.