Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés a Dordogne-ban – fedezze fel Franciaország más arcát
Franciaországban vagy az egész világon kevés olyan ismert régió, mint Burgundia és a szomszédos Dordogne megye, amely már része a nem kevésbé híres és gyönyörű Aquitániának. A hely természetesen a világ legjobb borainak ad otthont, de remek hely egy kempingezéshez is. További információk…

Kempingek a Dordogne-ban

Miért érdemes Dordogne-ban kempinget választani?

  • Lenyűgözi régió, ahol még mindig él a történelem
  • A bor nem lesz jobb, a szarvasgomba pedig finomabb
  • Műemlékei és egyedi kultúrája megkülönbözteti Franciaország többi részétől
  • Kényelmes mobilházak vagy egyedi luxussátrak

Egy régió tele látnivalókkal

Burgundia korábban egész Franciaország vallási és politikai életének központja volt (pontosabban: 1477-ig, amikor a Burgundia Hercegséget beiktatták Franciaországba). Az évek során ez a jelentés egyre inkább csökkent, egészen a mai állapotig. A régió fővárosa - Dijon - ma jelentéktelen, sőt másodlagos város, a politikai és vallási központ csak emlék maradt. Még mindig érezhető az elzártság érzése Franciaország többi részétől, nagyszerű látnivalók – különösen a templomok, apátságok és a legjobb borozók a nap alatt. Ugyanez vonatkozik Dogodniára is, azzal a különbséggel, hogy a bor mellett ez a terület a szarvasgombáról is híres. A régió gyönyörű természetet, tájat és csodálatos mikroklímát kínál, amely alkalmas a szőlőknek és az embereknek, különösen a luxus kempingek kedvelőinek. A kicsi, de teljesen kiépített szállásbázis és az alacsony forgalom csak néhány érv a "mellett".

Luxus kemping festői környezetben

A Le Val d'Ussel kemping a festői Proissans falu lábánál található, közel a híres Sarlat piachoz, amelynek hagyományai a középkorig nyúlnak vissza. Maga a létesítmény minden polgári kényelmi szolgáltatást és a szórakozás széles skáláját kínálja. Területén röplabda pályák, úszómedence található, amely kötelező az ilyen típusú üdülőhelyeken, valamint minigolf, teniszpálya és számos attrakció gyerekeknek és tinédzsereknek. Egész családok szórakozhatnak a karaoke estéken vagy a különböző tematikus estéken. Remek hely egy családi kempingezéshez. Foglaljon szállást a LuxCamp-en keresztül.

Természet Burgundiában és Dordogne-ban

Lehetetlen néhány szóban leírni, mit kínálnak ezek a régiók. Hatalmas szőlőültetvények fürdőznek a nap meleg sugaraiban, amelyekből feltűnően kis falvak bukkannak elő, ahol az idő megállni látszik. A Dorgodnia folyó völgye (amelyről az egész régiót elnevezték) festői módon ereszkedik lejjebb és lejjebb, és az azt átszövő túraútvonalak hálózata (több mint 1130 km) lehetővé teszi a teljes érintkezést a természet csodáival. A helyi színekre szomjazó turisták továbbmehetnek, átléphetik a határokat (csak szerződéses, mert észrevehetetlenül) Burgundiával és elmerülhetnek egy nyugodt, idilli tájban.

Burgundia és Dordogne látnivalói

Mondhatni minden vonzalom ezen a vidéken, maga a mindennapi élet olyan élmény, amit sehol máshol nem lehet átélni. Séta a szőlősben, kóstoló helyben főzött likőrökből, de egyéb helyi specialitások is: szarvasgomba, csigák vagy libamájpástétom. Ez nem jelenti azt, hogy a régió ne kínálna modernebb szórakozást. A környék golfozásra szinte tökéletes, a vízi sportok szerelmesei is élvezni fogják. Nem szabad kihagyni a számos műemléket és építészeti gyöngyszemet, mint például a híres Périgord Noir palotát, valamint a Vezere-völgyet és annak őskori festményeit. Mindez (és még sok más) várja Önt a LuxCamp-pel töltött kemping nyaralása során.