Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés Korzikán - Pihenés a Földközi tengernél franciásan
A korzikai luxuskempingezés a csodásan változatos táj miatt felejthetetlen természeti élményt nyújt. Fehér homokstrandok, bizarr formájú sziklás partok, türkizkék hegyi tavak és magashegységek határozzák meg a Földközi tenger negyedik legnagyobb szigetének képét és kínálnak tökéletes feltételeket fürdőzéshez, napozáshoz és kiránduláshoz. További információk…

Kemping Korzikán

Mitől olyan izgalmas a korzikai kempingezés?

  • Kempingezés közben élvezni a luxust és mégis a szabadnak és kötetlennek érezni magát
  • Kirándulni a hegyekben, fürdeni a meleg tengerben és lazítani a tengerparton
  • Luxussátorban vagy mobilházban élvezni a bensőséges atmoszférát
  • Meglátogatni ősi városokat és a kempingezés közben megismerni a korzikai kultúrát

Strandok és a természet Korzikán

 A korzikai luxuskempingezés nyugodt atmoszférát kínál a természet szerelmeseinek a hegyvonulatok és a tengerpartok lélegzetelállító tájain. A tengerpart nagyjából egyharmadát fehér homok borítja. Álomszép homokos partok találhatók például a Calvi öbölben egészen Saint-Florentig.

A sziget északi részén, Cap Corse kínál fantasztikus lehetőségeket azoknak, akik a luxuskempingezés során szívesen élvezik a napsütést és a strandot. Festői öblök és idilli strandok találhatóak délkeleten is Bonifaciotól Port Vecchioig.

Látnivalók a régióban

Aki Korzikára látogat, azt elsősorban a természet varázsolja el. Bonifacio városa például meredek sziklaszirtre épült, melyet 3 oldalról a tenger vesz körül. A Restonica folyó az idők során több medencét is kialakított, melyekben akár fürdeni is lehet. A Restonica-völgyben mászóparkokat is talál, de a környéken nagyon kellemes kirándulásokra is lehetőség nyílik.

Ételek, italok és kultúra

A luxuskempingezés során mindenképp élvezze ki a tradicionális korzikai konyhát, és ismerje meg a mandula, kakukkfű, gesztenye és füge finom aromáját. Számos hal- és tengergyümölcsei-specialitás mellett kitűnő sonkájáról is híres a sziget. A disznók félig vadon élnek az erdőkben és jórészt makkal táplálkoznak. A korzikai szőlészetnek régi tradíciója van. A nyolc borászrégióban napos domboldalakon nőnek a szőlőtőkék, melyek vörös- és fehérborokhoz adják az alapanyagot.

Időjárás és éghajlat

A korzikai klíma tipikus mediterrán, enyhe téllel és forró száraz nyárral. A hegyekben az időjárás hűvösebb mint lent a tengerparton, ahol még télen is csak ritkán süllyed a hőmérséklet 12 fok alá. Évi átlagban 2750 órát süt a nap Korzikán. 

Ha luxussátorban vagy mobilházban szeretné tölteni nyaralását, akkor már Pünkösdkor élvezheti kempingezése közben a napot és a kellemesen meleg tengert.