Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés Languedoc Roussillonban - Nyaralás a festői szépségű Franciaországban
Languedoc-Roussillon nem más, mint a tipikus francia hangulat simogató napsütésben. Széles homokos tengerpartok Perpignantól Montpellierig. Csak úgy mint az úszóházak a Canal du Midin és a romantikus óvárosok. Varázslatos táj lágy dombokkal és völgyekkel. További információk…

Kemping Languedoc Roussillon

Miért éppen Languedoc Roussillon?

  •     Vidám fürdőzés a strandokon és csodálatos szárazföldi részek
  •     Számos kulturális és architektonikus érdekesség
  •     Sport tevékenységek hihetetlenül széles választéka
  •     Luxuskempingezés és szabadság

Strandok és éghajlat Languedoc Roussillonban

Languedoc-Roussillon földközi-tengeri partvidéke számos finom, fehérhomokos stranddal büszkélkedik.

A táj mindenkit elvarázsol hűvös, árnyas erdejeivel és szelíd dombjaival, melyeken elbűvölően szép, lila levendulamezők húzódnak.

A Languedoc-Roussillon régió éghajlatát túlnyomóan a Földközi-tenger határozza meg. ezért a parti területeken májustól októberig 20-30 fokos hőmérséklet az uralkodó, ami ideális például a pünkösdi kempingezéshez.

Ételek, italok és kultúra

Languedoc Franciaország legjobb bortermelő vidékei közé tartozik. Az evés és ivás, - mint az ország minden részén - az élet fontos kulturális és szociális hozzátartozója.

Languedocban a kitűnő francia konyhát spanyol behatás is formálja, amely hatás a kultúra területén is érezhető.

Látnivalók Languedoc Roussillonban

A régió fővárosa Montpellier, ahol sok középkori építészeti remekmű található. Ilyen a Szent Peter katedrális vagy a Porte du Peyrou diadalív.

Nimes és Perpignan a következő legnagyobb városok, Perpignan csak harminc km távolságra fekszik a spanyol határtól és nem csak óvárosának fogadóiról és kocsmáiról híres.

A kimagasló építészeti értékek közé és a tájhoz tartozik többek között a római kori vízvezeték, a Pont du Gard, az amfiteátrum Nimesben, a Canal du Midi, valamint Carcasonne, Európa legnagyobb erődítménye. Nem szabad kihagyni a flamingók csoportját és a fehér Camargue lovakat Petite Camargueban.