Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Luxus kemping a varázslatos Atlanti-óceánon, a Loire-parton
A 2000-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Loire-völgy a folyó középső folyását, valamint Loiret, Loir-et-Cher, Indre-et-Loire és Maine-et-Loire megyéket fedi le. Mindez luxus kempinghellyé teszi a régiót. További információk…

Kempingek az Atlanti-óceánon a Loire-parton

Miért érdemes Loire Atlantique megyében kempinget választani?

A fő okok, amiért érdemes kempingezni a Loire-völgyben:

  • Több mint 300 középkori és reneszánsz kastély és palota épült a felvilágosodás idején
  • A természet, a varázslatos városok és az ősi műemlékek tökéletes szimbiózisa
  • A régió szépsége és kulturális értéke az UNESCO által elismert
  • Az egyedülálló természet körülvevő Loire - Franciaország leghosszabb folyója

A Loire Franciaország leghosszabb folyója – kék szalagként húzódik 1020 km-en keresztül, és medencéivel együtt valamivel több mint 120 000 négyzetkilométert fed le. A folyó a Közép-hegységből ered és a Vizcayai-öbölbe ömlik.

Bájos kastélyok a Loire-völgyben

A Loire-völgyben mindenekelőtt két olyan várat érdemes megnézni, amelyek hazánk történetéhez kötődnek. Az összes épület közül a legnagyobb – a chambordi kastély – lenyűgöző csigalépcsőjét valószínűleg maga Leonardo da Vinci tervezte. Ebben a kastélyban élt Stanisław Leszczyński király 1724-1733 között, miután elmenekült az országból. Az első megválasztott lengyel király és Franciaország királya, Henrich Valois Blois várába menekült. Milyen titkokat rejt még ez a régió? Érdemes megismerni őketkempingezés közben. 

Családi kempingezés

Resort Des Alicourts

Luxus kemping a Loir-et-Cher megyében. Ideális hely gyermekes családok számára. Használhatja a grillezőt, éttermet, bárt, mosodát és számos üzletet. A napozók szívesen töltik az idejüket a tónál, a lelkes úszók pedig a csúszdával és gyermekatrakciókkal ellátott úszómedencében. Szabadidejében golfozni, teniszezni, asztaliteniszezni, röplabdázni és focizni lehet. Az üdülőhelyen WiFi hálózat működik.

Luxus kempingezés egy karnyújtásnyira

Yelloh! Parc du Val de Loire falu

Luxus kemping Indre-et-Loire megyében, ideális hely azoknak, akik a kastélyok látogatását tervezik. A turisták igényei szerint lakóautó és bungalók bérelhetők. Használhatja az üzletet, éttermet és bárt. Mosókonyha és szárítóhelyiség, valamint gyermeköltöző és akadálymentes fürdőszoba található. Az attrakciók közül érdemes megemlíteni a röplabda, golf, tenisz, ping-pong, játszótér, gyermekanimációk és két csúszdás medence.

Strandok, természet és látnivalók

Ha a víz mellett szeretne eltölteni egy kis időt, érdemes elmenni a Loire partjára vagy a sok tó valamelyikére. A helyi növényzet megőrizte teljesen természetes állapotát. A Loire-völgyben megcsodálható az elöntött rétek, a folyókanyarokban lévő homokos szigetek és a természet sok más apró csodája. A parton hódokkal és sokféle vízimadárral találkozhatunk.

Kétségtelen, hogy Franciaország ezen részének legfontosabb látnivalói a kastélyok. Érdemes azonban felkeresni a régió legjelentősebb városait - Nantes-t és Orléans-t is. Előbbi leginkább Jules Verne szülőhelyeként és a nantes-i ediktum kiadásának helyeként ismert, amely véget vetett a 30 éves franciaországi vallásháborúknak, míg az utóbbi elsősorban Joan d'Archoz kötődik.