Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Foglalja le a Loire-völgy legszebb kempingjeit a LuxCamp segítségével. A kempingezésben és a kirándulások során az egész család számára talál programokat. Chateau Chaumont-sur-Loire, Lussault-sur-Loire nagy akváriuma, Ackerman magtára vagy Chateau Chambord, a Loire-völgy legnagyobb kastélya. További információk…

Kempingek a Loire-völgyben

Miért ideális a Loire-völgy a családi nyaralásra?

A Loire-völgy egy lenyűgöző régió Közép-Franciaországban, ahová gyakran visszatér majd. A terület 250 km-en húzódik a gyönyörű folyó mentén, és több mint 300 gyám jelenléte jellemzi - középkori várak, paloták és egykori kastélyok romjai. Hektárnyi zöldterület, kiváló borokat kínálva, a változatos ízek és aromák kedvelőinek tetszeni fog. A régió, a francia történelem, kultúra és konyha bástyája, lenyűgöző és egyben kápráztató. A tájat biciklivel vagy autóval is felfedezheti, hiszen a folyó mentén haladó út teljes szépségében megcsodálhatja a völgyet.

A kastélyok mesevilága

Ez a zöld francia régió több mint 300 kastélyt rejt, amelyek többsége nyilvános. Néhányat szokatlan módon újítottak fel, és mesés szállodai és étkezősarokat alakítottak ki vendégeik számára. Az egyik a Château de Chambord – kétségtelenül a Loire-menti kastélyok leghíresebbje. Leonardo da Vinci tervezte, és minden utazó lélegzete eláll. Egy másik egyedülálló ingatlan a Chateau Chenonceau, amelyet az évszázadok során 6 befolyásos nő épített. Itt zajlottak Samochodzik úr és Fantomas kalandjai. A Chateau d'Amboise lenyűgöző kilátást nyújt a dombról. Angers városának saját kastélya van, egy hatalmas erőd, amely kívülről hideg börtönnek tűnik, belül pedig a királyok és hercegek kellemes rezidenciája.

Kóstolja meg a világ leghíresebb borait

A Loire-völgy nemcsak kastélytörténeteket rejt, hanem több mint 70 000 hektárnyi szőlőültetvényt is, amely a világ leghíresebb borait termeli. Használja ki a Loire-völgyben eltöltött nyaralását, és töltsön el legalább egy napot 68 különböző bormegnevezés, például Cabernet, Sauvignon, Pinot és Chardonnay felfedezésével és kóstolásával. Az édes folyóvízhez hozzáférő dombos terepnek köszönhetően a szőlőültetvények évente több mint 4 millió hektolitert termelnek. Látni fogja a Nantes, Anjou és Tours régió legfontosabb szőlőültetvényeit.

Felejthetetlen sportélmények

A lélegzetelállító túráktól a Chambord rezervátumban, a sebes Loire folyón való kenuzáson át a ballonos repülésig a Loire-völgy számos élménnyel gazdagítja a kempingeinkben eltöltött nyaralását. Engedje meg magát a kísértésnek, hogy részt vegyen a kerékpárútvonalakon, amelyek a régió legszebb kastélyait mutatják be. Fedezze fel Loire varázslatos zugait lóháton, ami biztosan mosolyt csal családja szabadnapjaira.

Városok és városok, amelyektől eláll a lélegzeted

Franciaország egyik legrégebbi és legjobban megőrzött régiója lehetőséget kínál a kivételes történelmi és turisztikai értékű városok meglátogatására. Tours városa elbűvöli Önt a város legrégebbi negyedében található híres Saint Gatien katedrális monumentalitásával. Orléans egy kis város, amelyet a művészet és a történelem városa címmel tiszteltek meg, és az UNESCO listáján is szerepel, köszönhetően a számos középkori műemléknek, amelyeket a városban sétálva meglátogathat. Angers egy olyan hely, amelyet nem szabad kihagyni. Egy lenyűgöző erőd a 9. századból, a kolosszális Saint-Maurice-székesegyház és számos vidámpark, amelyeket sehol máshol nem talál meg a világon – mindez és még sok más felejthetetlenné teszi a Loire-völgyi nyaralását!