Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Normandia - luxus kemping Franciaország északi részén
Normandiában festői városok, számos étterem, gyönyörű kikötők, változatos tájak és szokatlan történelmi helyszínek találhatók, amelyeket valóban érdemes felfedezni. Tekintse meg izgalmas kempingezési kínálatunkat, és foglalja le nagyszerű nyaralását a LuxCamp-pel most. További információk…

Kempingezés Normandiában

Miért Normandia a tökéletes hely a kempingezéshez?

  • Mont Saint-Michel – árapály-sziget egy középkori kolostorral, amely az UNESCO világörökségi listáján szerepel
  • Omaha Beach – a szövetségesek történelmi partraszállásának helyszíne a második világháború alatt
  • Giverny - a híres festő, Claude Monet rezidenciája
  • Caen és La Havre - a régió leghíresebb városai

Történelmi régió

Normandiát eredetileg a vikingek (normannok) telepítették be, jelenlegi neve szó szerint "az északiak földje". Főleg síkvidéki területeket foglal magában, területe Franciaország területének 5%-a. Műemlékekben és számos természeti emlékben gazdag hely.

Gasztronómiai ajánlat

Normandia a Camembert sajt hazája. A legenda szerint ez a csodálatos sajtfajta a 19. század közepén III. Napóleon kedvenc csemegéjévé vált, aki elrendelte, hogy folyamatosan szállítsák Párizsba. Ma mindent megtudhat a hermelin előállításáról, ha ellátogat a livaroti sajtgyárba és múzeumba. A nagyszerű tenger gyümölcseit érdemes kipróbálni Normandiában. A Roxfortban főtt kagyló, a bor vagy a hermelin szenzáció. Aki édesszájú, próbálja ki a remek palacsintákat valamelyik helyi palacsintában. Ismeretesek az almából készült helyi alkoholok is. Az almabort és az 55%-os calvadost gyakran szolgálják fel vacsorához, hogy segítsék az emésztést.

Műemlékek

Normandia büszkesége a Mont Saint-Michel, egy árapály-sziget a Mont Saint-Michel-öbölben. 1800 méter széles műút köti össze Franciaország szárazfölddel. A több mint 1000 éves bencés apátság az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Az Orne folyó mellett fekvő Caent Hódító Vilmos alapította a 11. század második felében, mint fő rezidenciáját. A kastély és két fenséges apátság máig fennmaradt. Le Havre ad otthont a Pont de Normandie-nak, Európa egyik leghíresebb felvonós hídjának – közel 3 km hosszú! A már említett Omaha strand is nagyon fontos pont a régióban.