Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Északkelet-Franciaország üdvözli Önt!
Franciaország északkeleti része egy festői hely, olyan régiókkal, mint a Champagne-Ardenne, Elzász, Lotaringia és Franche Comté különleges figyelmet érdemelnek. Magas színvonalú mobil szállások nagyon széles választéka áll az Ön rendelkezésére. Ha kempingezésre vágyik, a LuxCamp határozottan ajánlja Északkelet-Franciaországot. További információk…

Kemping Franciaország északkeleti részén

Miért érdemes kempingezni Északkelet-Franciaországban?

Északkelet-Franciaország remek hely egy kempingezéshez az egész család számára, rengeteg luxus kempinggel. A régió legnagyobb és legnépszerűbb látnivalói:

  • festői túraútvonalak az Ardennekben,
  • számos pincészet és a híres elzászi borút,
  • rengeteg kerékpárút,
  • Reims, Strasbourg, Haguenau, Molsheim és Nancy.

Fedezze fel Északkelet-Franciaországot

A régió elsősorban festői hegyeiről és pincészeteiről ismert, ahol világhírű likőröket kóstolhatunk. Franciaország ezen részének legmagasabb csúcsa a Crêt de la Neige (1720 m tengerszint feletti magasságban). A sajátos mikroklíma segíti a különféle szőlőfajták termesztését, ami felejthetetlen panorámákat teremt a virágzó fenekről, mezőkről és erdőkről. A meleg és enyhe nyár Északkelet-Franciaországban lehetővé teszi a passzív és aktív pihenést a kempingezés során.

Fedezze fel Északkelet-Franciaországot

A régió egyik legfontosabb városa Strasbourg. Itt található az Európa Tanács, az Európai Parlament és az Emberi Jogok Európai Bírósága, Strasbourgban mindenképpen érdemes felkeresni a Szűzanya-székesegyházat, a Szent István-templomot. XIII. századi Thomas vagy Petite France. Érdekes, hogy a Szent István-székesegyházban. Pierre le Jeune bemutatja Nicholas Kopernikusz képét.

Reims és Haguenau városa is ajánlott kempingezéshez Északkelet-Franciaországban. Ezek közül az elsőben a 18. századi városházát és a híres reimsi Notre-Dame-székesegyházat kell megemlíteni, amely Párizs után a második. Haguenauban viszont csendes és meghitt utcákon kell végigmenni.