Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Provence - ideális hely egy családi nyaraláshoz!
Provence az egyik legszebb francia régió. Színekkel, illatokkal, gyönyörű levendulamezőkkel és minőségi bor ízével lep meg. Ideális hely egy közös családi nyaraláshoz. További információk…

Kempingezés Provence-ban

A Provence-i kemping fő okai

  • egy bájos ország, tele sokszínűséggel
  • közel a Côte d'Azur és a hegyek és a tenger egy helyen
  • mediterrán és kontinentális éghajlat keveréke
  • nagyszerű kulináris ajánlat

Inspiráló Provence

Ez az régió nemcsak festői, hanem régóta egész Franciaország turisztikai központja. A déli éghajlat, a kiváló infrastruktúra, a látnivalók - mindez lehetetlenné teszi a Provence-i kempingezés elrontását. Ez a régió ötvözi a mediterrán klímát és hangulatot az évszázados francia történelemmel és hagyományokkal, és egyben teljesen modern turisztikai régió. Röviden: egy álomhely a jól megérdemelt pihenéshez.

Népszerű kempingek

Le Val de Durance

A Le Val de Durance nagyszerű kiindulópont a Proveslan régió felfedezéséhez. Egy 4 hektáros tó partján található, csodálatos medencével, csúszdákkal is rendelkezik. Az étteremben kiadós és ízletes mediterrán ételeket szolgálnak fel, a környék pedig ideális túrázáshoz és kenuzáshoz.Les Lacs du Verdon

Ideális hely családoknak és mindenkinek, aki Provence-ot szeretné megismerni. A Les Lacs du Verdon üdülőhely festői helyen, egy tölgyliget közepén, egy gyönyörű tó mellett található, és minden létesítményt, valamint csodálatos úszómedencét, minigolfot, edzőtermet és animációs programokat kínál a gyermekek számára. A kemping közelében található Lacoste-ban a híres Marquis de Sade kastély, amit érdemes meglátogatni.

Strandok és természet Provence-ban

Tökéletes példa erre Saintes-Maries-de-la-Mer városa, melynek homokos városi strandjai vonzzák a turistákat. A békét keresők a közelben, a "vadabb" strandokon találják meg. A Provence-i természet lélegzetelállító - egyik oldalról a tenger, a másik oldalról az Alpok festői gerincei zárják be, csodálatos klímát és felejthetetlen kilátást és csodálatos illatokat (jól ismert provence-i gyógynövények) kínál.

Provence látnivalói

Provence hosszú és gazdag történelemmel rendelkező hely. Római vízvezetékek, csodálatosan megőrzött középkori apátságok és sok más építészeti alkotás található. Kötelező megálló Arles kisvárosa, és egy csésze kávé a Cafe van Goghban, amely megegyezik a híres festményen láthatóval. Provence számos vidámparkkal, állatkerttel és természetvédelmi területtel rendelkezik a gyermekek számára is érdekes ajánlattal. Ennek a csodálatos vidéknek a megismeréséhez érdemes igénybe venni a LuxCamp szálláskínálatát.