Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés Isztrián - boldog napok csodás hangulattal az Adrián
Isztria kiváló választás, ha luxus módra szeretne kempingezni. A félsziget elbűvöli hosszan elnyúló strandjaival, kicsi és rejtett öbleivel és a kristálytiszta tengerrel, valamint a számtalan szabadidős lehetőséggel. Foglaljon most isztriai kempinget a LuxCamppel! További információk…

Kemping Isztrián

Miért éppen Isztrián luxuskempingezzen?

TOP 4 Isztria tipp:

  •     Számtalanul sok strand, melyek egy része a Kék Zászlóval vannak kitüntetve
  •     Történelemben gazdag látnivalók és szórakozási lehetőségek fiataloknak és időseknek
  •     Kitűnő infrastruktúra
  •     Szállás nagyszerűen felszerelt mobilházakban

Strandok és természet

Az isztriai partok mentén csodaszép városok csalogatnak, melyek nem csak a luxuskempingezéshez nyújtanak kiváló feltételeket, hanem festői óvárosaikkal is várják az utazókat. Az ismert üdülővárosok, Umag, Porec, Rovinj és Pula nagyszerű infrastruktúrájukkal is jeleskednek. Pompás parti promenádok valamint történelmi belvárosok szolgálnak sok-sok étteremmel és bárral. A kis üzletekben tipikus helyi termékek és kedvesen elkészített vásárfiák is megtalálhatóak. Különösen méltó a megtekintésre Porec belvárosa. Csodás kilátás nyílik az UNESCO által a világörökség részévé választott Eufrasiana bazilikából.

Látnivalók Isztrián

Porectől északra található egy rendkívüli látványosság. A Baredine cseppkőbarlang vezetett túrán járható be és izgalmas formációkkal, ritka állatfajokkal és egy földalatti tóval kápráztatja el látogatóit. A tájképet a Limski Fjord is vonzóan mutatja be, ami legjobban hajóval érhető el. A mintegy 100 méter mély, tengervízzel teli karszthasadék érintetlen és vad képével bűvöl el. Egy másik highlight az Aquapark Istralandia, ami frenetikus vízi kalandokat ígér. Nagyszabású medencekombinát, izgalmas vízicsúszdák és minőségi szabadidős program gondoskodnak a vidám órákról a kempingezéshez.

Ételek, italok és kultúra

Isztria konyhája nagyon változatos. Amíg a szárazföld belseje felé nehezebb ételek állnak az étlapon, addig a part mellett mediterrán finomságok dominálnak, mint például halételek és tenger gyümölcsei. A lakomát természetesen a régió egyik finom borával érdemes lekísérnie. Isztrián fontos szerepet játszik a folklór, mindenekelőtt a népzene és a tradicionális táncok varázsolják el a látogatókat. Különösen a dudazsáknak van nagy hagyománya a félszigeten. Foglalja le most gasztronómiailag is fantasztikus nyaralását Isztrián!

Időjárás és éghajlat

Luxuskempingben nyaralni Isztrián az egész évben lehetséges. A mediterrán klíma forró nyarat és enyhe telet biztosít a régióban. A fürdőszezon nagyjából júniustól októberig tart, mikor is a tengervíz hőmérséklete 20-25 fok körül alakul. Mindig számolni kell a szelekkel, melyek évszaktól és széliránytól függően frissítő enyhülést, ragyogóan tiszta eget vagy esőt hozhatnak. Így aztán egy mobilház kitűnő ötlet a családi nyaraláshoz Isztrián!