Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés Krk-szigeten - Nagyszerű élmények Horvátországban
Krk sziget az egyik legkedveltebb nyaralóhely Horvátországban. A sziget a Kvarner-öböl egyik végénél fekszik és 406 négyzetkilométerével a legnagyobb a régióban. Festői öblei és az ősi halászfalvak kellemes nyaralásra invitálnak. További információk…

Kemping Krk szigetén

Miért annyira népszerű Krk-szigeten a luxuskempingezés?

TOP 4 tipp Krk-szigethez:


  •     Idilli öblöcskék homokos partokkal
  •     Varázslatos halászfalvak és lehetőség romantikus hajókázásokra
  •     Egyedülálló kultúrkincsek, mint például a Glagolítikus út Baškaban
  •     Rendkívül sokféle sportolási lehetőség a természetben

Strandok és természet Krk-szigeten

Krk-sziget Horvátország egy olyan régiójában fekszik, amely előírta a természet megóvását. A sokféle sportolási lehetőség mellett, mint például kirándulás, túrázás vagy hegyikerékpározás, a sok-sok nemzeti parkban a flórát és faunát is megcsodálhatjuk. Krk a sok kavicsos tengerpart mellett két homokos strandot is kínál, amilyenek Horvátországban ritkán találhatóak.

Az egyik ilyen Pecine strandja, ami tulajdonképpen Silo tengerparti városának centrumában található. Silo továbbiakban még gyógyiszapjáról is nevezetes. Az akadálymentesen megközelíthető strand a "Kék zászló"-val van kitüntetve és kínál többek között animációt gyerekeknek, vízibicikli kölcsönzést és különböző sportolási lehetőségeket.

Krk-sziget látványosságai

A Kvarner-öbölben található sziget jól ismert a látnivalók gazdag választékáról. Említésre méltó Rudine mellett Biserujka cseppkőbarlangja, ami pompás sztalaktitjaival és sztalagmitjaival nem csak a gyerekek érdeklődésére tarthat számot. A főváros Krk - mely a sziget nevét viseli - katedrálisának harangtornyából fantasztikus kilátás nyílik a környező tájakra. Punattól 750m távolságra fekszik Košljun apró kolostorszigete, mely egy etnológiai múzeumnak ad otthont. A Glagolítikai út Baškaban mélyen visszavezet Horvátország múltjába.

A régió látnivalói

Krk-sziget sok látnivalóval szolgál, melyek az Ön mobilházától sem esnek távol. Meglátogathatja a régi korok templomait, történelmi kolostorokat vagy a sok múzeum egyikét. Kirándulhat Fumak kilátójához és élvezheti a tengerre és a végtelenbe nyíló kilátást vagy megfigyelheti a halászokat munkájuk közben. Krk minden ízlésnek a megfelelőt nyújtja.