Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.

Adatvédelem

Személyes adatokra vonatkozó irányelvek


Az Ön személyes adatai

Amikor ezen az oldalon foglalja le nyaralását, a LuxCamp utazási irodaként jár el Önt segítve, míg az Ön szerződéses partnere a CampingVision. Mindkét vállalat esetében azt akarjuk, hogy az ügyfelek biztonságban érezzék magukat, amikor csak ellátogatnak honlapunkra, termékeinket megvásárolják vagy szolgáltatásainkat használják. Ezért a személyes adatokra vonatkozó irányelveinket egyértelműen és pontosan rögzítettük, teljes átláthatóságot biztosítva az Ön személyes adatainak tárolására, továbbítására és felhasználására vonatkozóan. Személyes adatokra vonatkozó feldolgozási folyamatunk összhangban áll a 2018. májusbeli EU-s adatvédelmi rendelettel (GDPR), és a személyes adatok ezen irányelveknek megfelelően kerülnek gyűjtésre és feldolgozásra.


Adatkezelő 

A személyes adatokra vonatkozó védelmi irányelvek csak a LuxCamp és CampingVision termékekre és szolgáltatásokra vonatkozóan kerülnek alkalmazásra, amelyek most azon adatkezelők, akik felelősek az ezen irányelv hatálya alá tartozó személyes adatokért.

A LuxCamp a CampingVision része. A LuxCamp megosztja a személyes adatokat a CampingVisionnel az adminisztratív és elemzési munkákkal összefüggésben. A LuxCamp által összegyűjtött személyes adatokat tehát a CampingVision is feldolgozza az alább felsorolt célokra. A következő szövegben a CampingVision AG-t és leányvállalatát, a LuxCamp AG-t a továbbiakban CampingVision”-nek nevezzük összefoglalóan.


Elérhetőség 

A LuxCamppel az info@lux-camp.hu címen tudja felvenni a kapcsolatot.

A CampingVisionnel is kapcsolatba léphet a következő címen: gdpr@campingvision.com


Személyes adatok gyűjtése 


Mi a személyes adat? 

Személyes adatnak nevezünk minden olyan információt, ami közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik egy egyénhez, például név, telefonszám, e-mail cím vagy IP-cím.

A CampingVisionnél mi személyes adatokat gyűjtünk több különböző módon, de ezek legfőképpen közvetlenül a felhasználóktól származnak.

Bizonyos személyes adatok minősített és bizalmas osztályozásra kerülnek, köztük olyan információk, amelyek egy felhasználó vallási meggyőződésére, politikai irányultságaira, és az egészségére vonatkoznak. Mi csak összegyűjtjük, és hasznosítjuk az érzékeny személyes adatokat, amennyiben ez szükséges, és ez mindig a mi személyes adatvédelmi politikánk szerint történik. Egy példa erre az ügyfél egészséggel kapcsolatos információinak használatával kapcsolatos – a vásárolt utasbiztosítások.


A foglaláshoz és az utazáshoz kapcsolódó személyes adatok 

Amikor a CampingVisionön utazást foglal le, személyes adatokat gyűjtünk a foglalás teljesítéséhez. Ez magában foglal olyan információkat, mint például a nevét és korát minden utazónak, az utazó gyermekek számát, és a címét és elérhetőségét az utazást foglaló személynek. A foglalással kapcsolatban fizetési adatokat is gyűjtünk attól a személytől, aki az utazást fizeti.

Amikor egy CampingVision utazást foglal a több ember számára, akkor biztosítania kell, hogy mindenki értesüljön a személyes adatok adatvédelmi szabályzatáról, és hogy engedélyt adjanak az Ön számára, hogy megossza információikat.

Ha nyaralást foglal velünk, információkat gyűjtünk az utazással kapcsolatban is. A fent említett információk mellett ez magában foglal olyan információkat, mint érkezési helyek, utazási dátumok, és különféle utazási extrák.

Személyes adatokat gyűjtünk Öntől, amikor kapcsolatba lép velünk, például az ügyfélszolgálaton keresztül, e-mailben, telefonon vagy más módon. Összességében, személyes adatokat főleg azért szükséges összegyűjtenünk és feldolgozunk, hogy meg tudjuk válaszolni kérdéseit, és foglalkozni tudjunk kérdéseivel. A választott kapcsolattartási módtól függően ez tartalmazhat e-mail címet és/vagy telefonszámot.

Függetlenül attól, hogy a foglalást telefonon keresztül, személyesen, a mi elektronikus foglalási rendszerünkben vagy élő chaten keresztül teszi meg, kérni fogjuk ugyanazokat az információkat a teljes foglaláshoz. Megtarthatjuk továbbá az Ön által biztosított további információkat, beleértve a betegségekkel kapcsolatos információkat, allergiák és egyéb ilyen kérdésekre vonatkozólag.


Feliratkozás a CampingVision hírleveleire

Amikor feliratkozik a CampingVision hírlevelére, összegyűjtjük adatait, nevét és e-mail címét, valamint a korábbi CampingVision-foglalásaival kapcsolatos információkat (előzmények, beállítások). Ez lehetővé teszi számunkra, hogy releváns és testreszabott ajánlatokat küldjünk Önnek.


Digitális szolgáltatásaink használata 

Amikor meglátogatja honlapunkat, illetve bármilyen másik digitális szolgáltatásunkat, információkat gyűjtünk, hogyan használja a szolgáltatást, beleértve a személyes adatait, mint például az IP-címét. Ezenkívül információkat gyűjtünk arról is, hogy miként navigál az adott digitális szolgáltatáson belül, milyen oldalakat látogat meg, és mely termékeink iránt érdeklődik. Ha be van jelentkezve az ügyfélazonosítójával, vagy más adatot küld nekünk, amelyet felhasználhatunk az Ön azonosítására, viselkedését társítjuk a digitális szolgáltatásokban az általunk gyűjtött információkkal. Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy javítsuk és optimalizáljuk az ügyfelek tapasztalatait az Ön és a jövőbeli ügyfelek számára.


Másoktól gyűjtött adatok Önről

Ha az adatok, amelyeket egy vagy több útitársról ismertet a nyaralás foglalása során, akkor ezeket az adatokat úgy vesszük, hogy azon személyek engedélyével történt az ismertetés, akiktől a személyes adatok nyilvánosságra kerültek.


A kapcsolattartási adatok vagy más releváns személyes adatok kiigazítása 

Ez az ügyfél felelőssége, hogy fenntartsa elérhetőségét, biztosítva azt, hogy pontosak és aktuálisak legyenek foglalási adatai. Ha nincs így, akkor valószínűleg nyilvános nyilvántartást kell használnunk, így felvehetjük Önnel a kapcsolatot az utazása során.


Személyes adatok kezelése és tárolása 


A személyes adatok feldolgozásának jogalapja 

A CampingVisionnél mi az Ön személyes adatait a törvénnyel összhangban dolgozzuk fel. Lehetséges, hogy személyes adatokra van szükség a teljes foglaláshoz, ebben az esetben azt feldolgozzuk az Ön beleegyezésével és a törvény hatályain belül. Ha visszavonja hozzájárulását, vagy annak ideje lejár, bizonyos személyes adatok továbbra is elérhetők lesznek más célokra, beleértve a könyvelést is. A feldolgozott személyes adatok nagy része a foglalási folyamat befejezéséhez vagy marketingcélokhoz kapcsolódik.


Az Ön utazása 

Az Ön személyes adatait felhasználjuk annak a szolgáltatásnak a biztosítására, amelyet velünk foglalt. Ezeket a személyes adatokat többek között a foglalási igazolás és az utazási dokumentumok elküldésére kerülnek felhasználásra. Ugyanakkor felhasználják a partnervállalatainknál történő foglalás teljesítésére és a fizetés véglegesítésére is. E célból személyes adatai számviteli, elszámolási, könyvvizsgálati, hitel- vagy fizetési igazolási szolgáltatásokhoz kerülnek felhasználásra.


Ajándékkártya 

Amikor ajándékkártyát vásárol vagy kap tőlünk, az említett kártya kiadásával és kezelésével kapcsolatos személyes adatait feldolgozzuk. Ehhez szükség van a címzett nevére, címére és e-mail címére. Ezenkívül a fizetés befejezéséhez a fizetési információkat is feldolgozzuk.


Ügyfél-bejelentkezés

Ha nyaralást foglal velünk, létrehozunk Önnek egy felhasználói bejelentkezést, és ezt összekapcsoljuk ügyféladatbázisunkkal. Ez lehetővé teszi, hogy bejelentkezzen a foglalási információkkal, és átnézze a foglalás részleteit. Az Ön ügyfél-bejelentkezése mindaddig érvényes lesz, amíg az Ön személyes adatai az adatbázisunkban vannak. További információkért nézze meg a tárolási idő szakaszt.


Ügyfélszolgálat és panaszok 

Az Ön személyes adatait a lehető legjobb ügyfélszolgálat biztosítása érdekében használjuk fel arra az esetre, ha kérdéseivel, észrevételeivel vagy panaszaival lép kapcsolatba velünk. Amikor felveszi velünk a kapcsolatot, kérünk néhány személyes adatot az Ön és az utazása azonosítása érdekében, ideértve a foglalási számot, a nevét és az e-mail címét. Sőt, arra is használjuk az Ön által biztosított elérhetőségét, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel további kérdésekkel, kérésekkel kapcsolatban. A foglalásával való munkában van egy standard ügyfélszolgálati funkciónk, amelyet a Twenty IT rendszer irányít. A Twenty-ben kezelt összes személyes adat megosztásra kerül a CampingVisionnel. A CampingVision az adatkezelő az Ön összegyűjtött személyes adatai számára.

Személyes adatokat gyűjtünk, dolgozunk fel és osztunk meg a CampingVision szervezetén belül a hatékony ügyfélszolgálat és a vásárlások feldolgozása érdekében.


Információ továbbítása 

Amikor a CampingVisionnél nyaralást foglal le, személyes adatait felhasználjuk, hogy elküldjük az utazásainak részleteit. Ezek a regisztrált e-mail címére kerülnek elküldésre, amelyet az utazás foglalása során adott meg.

Ha a weboldalunkon keresztül foglal, akkor e-mailt fog kapni a foglalási részletekről. Számlát küldünk Önnek, amikor megerősítjük, hogy a foglalás a partnernél megtörtént. Ha a számlát nem fizeti meg, barátságos emlékeztetőt küldünk Önnek három nappal a fizetési határidő lejárta után. Ha továbbra sem kapjuk meg a függőben lévő befizetést, akkor hét nappal az utolsó fizetési dátum után lemondási levelet küldünk.

Ha a nyaralást kifizette, akkor kap egy e-mailben küldött utalványt mintegy 40 nappal az indulás előtt. Szolgáltatási e-maileket fogunk küldeni, amelyek fontos információkat tartalmaznak az Ön foglalásával kapcsolatban az utazás előtt, alatt és után. Miután az utazás véget ért, meghívót küldünk Önnek felhasználói és elégedettségi felmérésekre. 


Marketing és személyre szabás 

A CampingVision felhasználhatja az ügyfél marketinggel összefüggő információit konkrét utazásokhoz. Ebben az esetben e-mailben vagy levélben is felvesszük Önnel a kapcsolatot. 

Ha úgy döntött, hogy e-mailben vagy hírlevélben információkat vagy ajánlatokat szeretne kapni, akkor felhasználjuk a személyes adatait, hogy e-mailt küldjünk Önnek, és ha szükséges, állítsa be az e-mail tartalmát preferenciái és érdeklődései szerint.

A személyre szabást fel tudjuk használni a közösségi médiában, e-mailben és harmadik féltől származó internetes reklámozás révén. Információkat is megoszthatunk a partnerekkel az ajánlatok és a marketing testreszabása érdekében. Ebben az esetben adatfeldolgozási megállapodással biztosítjuk, hogy a kérdéses partner a személyes adatokról szóló rendelet szerint dolgozza fel az információkat.

Számos weboldalsüti elemzéshez kerül felhasználásra, a felhasználói viselkedés és személyre szabás elemzésére.


Termék-, rendszer- és szolgáltatásfejlesztés

Az információk, melyeket az ügyfelek által gyűjtünk felhasználásra kerülnek azért, hogy fejlesszük és javítsuk a termékek, rendszerek, és szolgáltatások minőségét. Ez vonatkozik a digitális szolgáltatásokra, ahol vizsgáljuk az ügyfél viselkedését, majd optimalizálhatjuk, hogyan kerülnek bemutatásra az információk, termékek és kampányok.


Jogszabályi rendelkezések 

A személyes adatok feldolgozásakor betartjuk az összes alkalmazandó törvényt és rendeletet. Ez azt jelentheti, hogy a törvény szerint személyes adatokat szolgáltatunk a hatóságoknak.


Tárolási idő 

A CampingVisionön tároljuk személyes adatait, ameddig csak szükséges. Az összegyűjtött személyes adatokat az ügyféladatbázisunkban, ahol legfeljebb három évig tároljuk az utazási előzményeket és a személyes információkat. Három év után ezen adatok egy részét anonimizáljuk, amely ezt követően a pénzügyi év végétől számítva összesen öt évig kerül megőrzésre. Ha az utolsó utazásától számított három éven belül panaszt nyújt be az utazásra vonatkozóan, akkor tíz évig tároljuk az Ön adatait.

Az ügyfél fiókja tárolja az összes rögzített információt mindaddig, amíg a fiók aktív marad.

Ha feliratkozott a hírlevelekre és a tájékoztató e-mailekre, akkor ezek az adatok tárolhatók, ameddig Ön úgy dönt, hogy továbbra is meg szeretné kapni ezeket az e-maileket.

Ugyanazokat a személyes adatokat tárolhatjuk különböző helyszíneken, különböző célokra. Ez azt jelenti, hogy amikor eltávolítjuk az információkat egy rendszerből, akkor nem feltétlenül töröljük ki a másikból is. Az információkat megállapodás szerint egy másik rendszerben meg lehet tartani vagy bármilyen más célra meg lehet őrizni, amely információkra szükség van.


Szervezeti intézkedések a személyes adatok biztonságához 

A CampingVisionnél mi rendszeresen végzünk kockázatértékelést, hogy biztosítsuk a tárolt és feldolgozott személyes adatok védelmét a szabályozásnak megfelelően. Végrehajtottunk olyan munkafolyamatokat, rutinokat és hozzáférési korlátozásokat, amelyek biztosítják a személyes adatokról szóló rendelet betartását.


Személyes adatok nyilvánosságra hozatala 


Személyes adatok továbbítása a CampingVisionön belül

A CampingVisionnél szoros együttműködésben dolgozunk, és több funkció is megosztott, beleértve az informatikai funkciókat, HR-funkciókat és a számvitelt. Ebben az esetben megosztjuk az összes személyes adatot, hogy a legjobb és leghatékonyabb szolgáltatást tudjuk nyújtani ügyfeleink számára, miközben biztosítjuk a helyes és egységes hozzáférést az alkalmazandó kikötésekre, szabályokra és feltételekre.

A CampingVision alkalmazottai hozzáférhetnek ezekhez a személyes adatokhoz, mivel szükséges, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat az ügyfelek számára biztosítsuk.


Microsoft Office

Belső munkánkban a Microsoft Office termékeket használjuk, és ez azt jelenti, hogy a Microsoft adatfeldolgozóként kezeli az Ön személyes adatait.


IT

A CampingVisionnél mi széles körű informatikai rendszereket és szolgáltatásokat alkalmazunk, amelyek közül néhány a személyes adatok feldolgozására és tárolására szolgálnak. Néhány rendszer velünk helyben van. Ebben az esetben csak munkatársaink férnek hozzá az információkhoz, azaz az adatokat nem továbbítják harmadik fél számára. Más rendszerek felhőalapú megoldások, vagy a gyártó telepíti őket, ami azt jelenti, hogy a személyes adatokat továbbítjuk a gyártónak. Ezekben az esetekben a szállító kezeli a személyes adatokat a nevünkben és az irányelveinknek megfelelően.


Belső IT-rendszerek

Házon belül a személyes adatokat a foglalási rendszerünkben és a felhasználói adatbázisunkban kezeljük. Rendszert fejlesztettük ki, amely a vevő által vásárolt szolgáltatásokat nyújtja. A rendszert úgy fejlesztettük ki, hogy a gyors és egyszerű foglalásra, valamint a lehető legjobb ügyfélszolgálatra helyezzük a hangsúlyt. A (Twenty) rendszer kezeli a foglaláshoz kapcsolódó összes személyes adatot.


Internetes elemző cégek 

A felhasználó viselkedésének és a honlapunkon történő fejlesztési munkák elemzéséhez külső szolgáltatóink vannak. Ezek a beszállítók személyes adatokat dolgoznak fel a nevünkben, és az információkat elsősorban weboldal sütik segítségével gyűjtjük és névtelenül kezeljük.


Kapcsolattartási szolgáltatások

Külső szolgáltatókat használunk, például hírlevelek és információk küldéséhez e-mailben. Ezek a beszállítók hozzáférhetnek a személyes adatokhoz, mint a nevéhez és az e-mail címéhez.

Külső szolgáltatót használunk webhelycsetes funkciónkkal kapcsolatosan. A beszállítók hozzáférhetnek a csevegések összes információjához. 

Szintén külső beszállítókat használunk a weboldalunkon található különféle kapcsolattartási űrlapok kezelésére. Az említett szolgáltatók hozzáférhetnek az említett formában megadott személyes adatokhoz. 


Üdülési termékek szállítói 

Számos szállítóval és szerződéses partnerrel állunk kapcsolatban, akik különféle szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket megrendelhet általunk. Ezekkel a partnerekkel a kért szolgáltatás nyújtásához megosztjuk a szükséges információkat.


Kempingek

A CampingVisionnél szerződésünk van kempingekkel és szolgáltatókkal, akik saját kempinggel rendelkeznek. A CampingVision-nyaralás lefoglalásakor átadjuk a szükséges személyes adatokat Önről és nyaralásáról az érintett fél számára. Ez az információ tartalmazhatja például az utazó nevét és életkorát, valamint magát a foglalási információkat. Ez történik azért, hogy mi és a szolgáltató megvalósíthassuk a kért szolgáltatást. Ha panasz merül fel, mi felvesszük a kapcsolatot a szolgáltatóval, hogy megoldást találjanak, és minimálisra csökkentsék annak kockázatát, hogy újra előfordulhasson probléma.Az Ön jogai 


Személyes adatok szükséges kezelése 

A személyes adatok feldolgozása elengedhetetlen ahhoz, hogy teljesítsük az Önnel kötött megállapodást, és csak közvetlenül Öntől gyűjtjük azokat. Mégpedig úgy, hogy Ön az a személy, aki az adatokat átadta nekünk akár telefonon, e-mailben vagy a weboldalon keresztül a csetes szolgáltatásban. Beleegyezik abba, hogy ezeket az adatokat felhasználhatjuk a foglalás kiegészítésére és az Önnel kötött megállapodás teljesítésére.

Engedélyt kell kérnünk a személyes adatok más célokra történő gyűjtésére, mint például hírlevelek, vagy a felhasználói viselkedés elemzésére.


A hozzájárulás visszavonása 

Bármikor visszavonhatja hozzájárulását, ha kapcsolatba lép velünk a Kapcsolat részben található információk által. Ha visszavonja beleegyezését, töröljük az összes személyes adatát, és megszakítjuk az Ön hozzájárulása által lefedett folyamatokat. Vannak olyan esetek, amikor a személyes adatokat fel kell dolgoznunk mind az Ön hozzájárulása, és mind más szabályok szerint, mint például azok, melyek a számvitelhez kapcsolódnak. Ez azt jelenti, hogy bizonyos esetekben még akkor is tároljuk személyes adatait, ha visszavonja a hozzájárulását.


Információ és személyes adatainak ellenőrzése 

Önnek joga van tájékoztatást kapni arról, hogy az információkat feldolgozzuk Önről, valamint joga van, hogy kérésére az információkat meg kell semmisíteni, kiegészíteni vagy javítani. Ezenkívül Önnek jogában áll kérni személyes adatainak meghatározott célokra történő feldolgozását.


Ha nem akarja, hogy személyes adatait feldolgozzuk

Szükséges lehet némi személyes adatra, hogy teljesítsük az Önnel kötött megállapodást. Nem tudjuk teljesíteni az Ön által kért terméket vagy szolgáltatást, ha nem adja meg specifikus személyes adatait.

Ha azt kéri, hogy ne használjuk fel személyes adatait marketing vagy statisztikai célokra, akkor nem kaphat tőlünk ajánlatokat és információkat, és ez azt jelentheti, hogy egyes digitális szolgáltatások nem működnek megfelelően, ahogyan azt megtervezték. 


Sütik 

A CampingVisionnél, valamint az általunk kezelt weboldalakon sütiket használunk az Ön felhasználói élményének javítása, valamint információgyűjtés, marketing és weboldaltartalom-fejlesztés céljából. Az információkat névtelenül tároljuk és dolgozzuk fel. Ezen személyes adatokra vonatkozó irányelveken túl ebben az esetben a sütikre vonatkozó irányelveink is érvényesek.


Ha panaszt szeretne benyújtani 

Bárki, aki úgy gondolja, hogy a vállalat nem felel meg a személyes adatokról szóló rendeletnek, fel tudja venni a kapcsolatot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal (NAIH). További információkat talál, ha felkeresi a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) oldalát itt. http://www.naih.hu/