Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés az olasz Adriánál - Tradicionális fürdőkultúra
Az Adria tengerpartja a legkedveltebb olasz régió kempingezéshez. A tradicionális fürdőkultúrához kényelmes luxuskempingeket kínálunk. Foglaljon most kempinget a LuxCampnél! További információk…

Kemping az Adriánál

Mi teszi a kempingezést az olasz Adriánál olyan népszerűvé?

TOP 4 Adria tipp: 


  • Az Adria kilométer-hosszú homokos tengerpartokkal rendelkezik, tengerhez közel fekvő kempingekkel. Adriai mobilházak közvetlenül a tengernél!
  • Mobilházától, luxussátrától vagy bungalósátrától csak pár lépés a tengerpart
  • A déltengeri napsütés gondoskodik a kellemesen meleg tengerről
  • A híres fürdőhelyek nagyszerű promenádjai gyorsan elérhetőek luxuskempingjéből

Strandok és természet az Adriánál

Az Adria nem csak tökéletes strandokat kínál, melyek már évek óta ki vannak tüntetve az Európai Környezeti Alapítvány "Kék szalagjával" vagy remek feltételeket a vízisportokhoz a nyugodt és biztonságos tengeren. Sokfelé megtartották a parti tájak az eredetiségüket és otthonául szolgálnak ritka állatfajoknak és egzotikus növényeknek. Ezért található itt olyan sok természetvédelmi terület, mint például a Parco del Delta del Po. Az adriai partok déli részén az Appenninek a tengerhez közelebb húzódnak, így Ön a tenger melletti kempingezését könnyen összekötheti a hegyekbe tett kirándulásokkal.

Adriai látnivalók

Velence nem csak egyedülálló építészetével jelent abszolút csúcs célpontot az Adrián, hanem igazi turisztikai attrakció is. A város palotái, hídjai és terei világtörténelmet írtak és éltek át. A Miramare kastély magasan a Trieszti-öböl felett, egy sziklán foglal helyet és leginkább egy mesefilm kulisszáira emlékeztet. Padova Olaszország egyik legrégibb városa és jelentős vallási központ. Kapcsolódása több szenthez jól észrevehető a vallásos bázisú építkezésben is. Szent Justina bazilikájában található Lukács sírja. Verona római amfiteátrumában csillogó Operaesteket tekinthet meg.

Időjárás és éghajlat

Az Adria tengerpartja a mérsékelt klímaövezetben található, de az északi Adria területét a tengeri éghajlat is befolyásolja. Ezért a nyarak forróak, gyakran 30 fok feletti júliusi és augusztusi hőmérsékletekkel. A telek ellenben enyhék. Velencében például a januári átlaghőmérséklet 3 fok. Az ideális nyaralóidőszak június és augusztus között van.

Ételek, italok és kultúra

A mindenfelé kapható, sokféle variációjú halételek és tenger gyümölcsei mellett Friaul és Emilia Romana régiók például sonka- és sajtkészítményeikről híresek. A Marche régió pedig olyan kincsekkel csillog, mint vadak, gomba, fűszerek, dió és a legendás trüffel. Abruzzoból tipikus birkaételek származnak, mint például a különböző báránysültek vagy az arrosticini néven ismert nyársonsült, illetve a pecorino sajt. Az adriai luxuskempingezéshez a kulináris élvezetek is hozzá tartoznak.