Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés a Garda-tónál - a melegen simogató nap alatt
A Garda-tó Észak-Olaszországban mindazt nyújtja, amit csak a kempingezéstől elvárhat: kristálytiszta vizek, napos strandok és egzotikus pálmafák. Ezekhez kapcsolódik egy lélegzetelállító hegyi világ 2000 m feletti csúcsokkal. Foglaljon most kempingezést a Garda-tónál a LuxCamppel! További információk…

Kemping a Garda-tónál

Mitől olyan vonzó a kempingezés a Garda-tónál?

  TOP 4 tipp: 

  •     Csodálatos tájak, ideális környezet a kempingezéshez
  •     A bungalósátor vagy a mobilház kellemes szállások a meleg klímának köszönhetően
  •     Kültéri programok a pancsolástól a sziklamászásig
  •     A luxuskempingek ideális alternatívák a tóparti villákkal szemben

Strandok és természet a Garda-tónál

Ciprusok, cédrusok, oleander, olajfák és pálmák alakítják a természet képét a Garda-tónál. A napos domboldalakon agavék, opuntiák, citrom- és narancsfák és kapribokrok nőnek. A mediterrán vegetáció a Garda-tónál teljes pompájában megcsodálható és kellemes oázisokban testközelből is átélhető. Egyes mobilházak szomszédságában olajfaligetek találhatóak. Impozáns képet nyújt például a Rocca di Garda, egy a partról meredeken égbetörő szikla, melyhez valamivel odébb már a hegyek csatlakoznak. Nagyszerű kiránduló- és túrautak várják itt Önt. A tó partján strandok és és zöld mezők váltogatják egymást. 

Ételek, italok és kultúra

A Garda-tó körül mindenfelé sok kávézót, bárt és éttermet talál, melyek helyi specialitásokkal kényeztetik. A különböző hal- és húsételekhez leginkább a környékbeli borok illenek. A régió gazdag kultúrával is várja Önt, főleg a kézműves iparművészeti termékek jelentősek. Verona környékén például a márványfeldolgozás játszik fontos szerepet.

Látnivalók a Garda-tónál

A tó északi partján, ahol a hegyről lebukó szél uralkodik, Riva del Garda és Arco városai nagyon népszerűek a vitorlázók és szörfösök körében. A tó nyugati oldalán, Malcesinében felvonó viszi fel 1760m magasra a Monta Baldora a látogatókat, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a környező tájra. A keleti parton Garda elsősorban történelmi óvárosa és a Rocca di Garda miatt híres. Délen a Bardolino borvidék és Lazise (a Bella Italia kemping közelében) vidámparkjával kedvelt úti célok. Shoppingoláshoz Salo városa nyújt bőséges választékot.

Időjárás és éghajlat

Forró nyár és csapadékban szegény, enyhe tél jellemzi a Garda-tó éghajlatát. Az éves átlagos hőmérséklet 13-15 fok körül alakul. Májustól október végéig viszont jelentősen 20 fok felett alakul ez az érték. A legmelegebb környék Gardone Riviera tája a déli partoknál. Az északi részen az ora és pelér nevű bukószelek felelősek a változékony időért, melyek azonban többnyire nem tartanak sokáig. Foglaljon most kempingezést a Garda-tónál és élje át a csodálatos nyaralást Olaszországban!