Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingek a festői Trasimeno-tó mellett
A Trasimeno-tó nemcsak a legnagyobb ilyen típusú víztározó az Appenninek-félszigeten, hanem tökéletes hely egy kempingezéshez az egész család számára. A luxus mobilszállások nagy választéka azt jelenti, hogy mindenki megtalálja a személyes igényeire szabott ajánlatot. A LuxCamp melegen ajánl egy nyaralást a Trasimeno-tó melletti kempingben, hogy kipihenjük a mindennapi problémákat. Érdemes előre lefoglalni, hogy biztosak lehessünk a helyek elérhetőségében. További információk…

Kempingezés a Trasimeno-tó mellett

Miért jó választás a Trasimeno-tó?

A Trasimeno-tó környéke nemcsak nagyszerű és fényűző kempingjeiről híres, hanem számos látnivalóról is gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ha ezt a kempinget választja, biztosan nem fog az unalomra panaszkodni.

Főbb látnivalók a kempingezés során:

  • csendes és kis strandok,
  • csodálatos, történelmi városok,
  • festői túra- és kerékpárutak,
  • vízi sportok elérhetők.

Fedezze fel a Trasimeno-tavat

A régió viszonylag nagy népszerűsége ellenére nyugalmat kínál kis strandján. Itt élvezheti az olasz napsütést, vagy kipróbálhatja a vízi sportokat. A tó partjáról helyenként ókori romok láthatók, itt zajlott a második pun háború idején egy fontos ütközet is, amikor a rómaiak elestek Hannibál seregével.

Fedezze fel a környéket

A régió fővárosát kempingezése során egyszerűen meg kell látogatnia, Perugia város első említései az ie 4. és 3. század fordulójáról származnak. Ma olyan műemlékekről híres, mint a 14. századi San Domenico templom, ahol XI. Benedek pápa sírja található, vagy a 10. századi San Pietro templom.

A Trasimeno-tó partján fekvő kisebb és rendkívül festői városkákba is érdemes elmenni. Figyelmet érdemel Castiglione del Lago és Passignano sul Trasimeno. A közeli Magione-ban található a Máltai Lovagok Kastélya, míg a Citta della Pieve-ben érdemes sétálni a híres Via Bacciadonne-n.