Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés Toszkánában - Körülvéve az igazi olasz életérzéssel.
Toszkána tradicionálisan Olaszország legkedveltebb nyaralórégiója – a harmonikus mediterrán környezet és a sok történelmi látványosság tökéletes feltételekkel szolgálnak a nyaraláshoz. Foglaljon most kempingezést Toszkánában a LuxCamppel! További információk…

Kemping Toszkánában

Miért olyan szép Toszkánában kempingezni?

  • Az elbűvölő táj rengeteg csodaszép helyszínt kínál a kempingezéshez
  • Mobilházban, luxussátorban vagy bungalósátorban - mindig a természet közelében
  • A meleg klíma a szabadban való időtöltésre invitál
  • Luxuskempingjéből gyorsan eléri a régió vonzó kirándulócélpontjait

Strandok és természet Toszkánában

Toszkána egyrészt az Appenninek nyúlványainak harmonikusan dombos tájáról ismert, másrészt viszont az Adria tengeri hangulatát is árasztja keleten és a Ligur-tengerét pedig délnyugaton. A strandok laposan nyúlnak el, így családosoknak is teljesen megfelelőek. A hegyvidékes területeken meredek emelkedők találhatóak, melyeken sok helyen romantikus városkák vagy várak épültek. A tájkép ciprusok és olajfa-ligetek hatására kapja meg karakterisztikus hangulatát. Három nemzeti park is helyet kapott Toszkánában: kettő a hegyekben és egy a tengernél az Arcipelago Toscanaoval. Kombinálja toszkán kempingezését strandokkal és álomszép természettel!

Látványosságok Toszkánában

Toszkána egy további ékessége a kis San Gimignano falucska a híres tornyaival. Ez a fajta építészeti stílus ilyen nagy volumenben már csak itt látható, ezért nevezik San Gimignanot a középkor Manhattanjének. A Pisai Ferde torony szintén egy világhíres jelkép, mely egy nagy jelentőségű templomkomplexum része, ami az egykori kikötő öblében épült. Toszkána legjelentősebb művészeti gyűjteményei Firenze Uffizi képtárában található. Itt látható Michelangelo híres Dávid-szobra is.

Ételek, italok és kultúra

A toszkán konyha a régió hús- és kenyérféleségeinek, valamint a sokszínű zöldségételeknek és fűszereknek köszönheti félreismerhetetlen karakterét. A partvidéken a halspecialitások dominálnak, mint például a caciucco (halleves) vagy a fekete rizs tintahallal. Nem szabad kihagyni a finom toszkán pizzát sem, amin a foccacia gazdagon meg van rakva paradicsommal, olajbogyóval és sajttal. A bombolini pedig egy édes specialitás, egy csokoládéval vagy lekvárral töltött fánk.

Időjárás és éghajlat

A kellemesen meleg toszkán időjárás kempingezésre csábít.Májustól októberig jelentősen 20 fok felett alakul a hőmérséklet, júliusban és augusztusban pedig 30 fok felett. Pünkösdkor kempingezni errefelé nem kockázatos és még szeptemberben és októberben is napsütésre és melegre számíthat. A csapadékmennyiség csak áprilisban, októberben és novemberben lépi át a 100mm-es értéket.