Szívesen segítünk!
0036 1 800 1323

Kempingezés Spanyolország

Kempingezés Spanyolországban - a napsütés garantált

Az Ibériai-félsziget partjai ősidők óta mágikus vonzerővel hatnak az emberekre. Föníciaiak, görögök, karthágóiak, rómaiak és arabok is letelepedtek itt. Spanyolországi kempingezését a LuxCamppel lefoglalhatja itt.

Kempingezés Spanyolországban - a napsütés garantált
Az Ibériai-félsziget partjai ősidők óta mágikus vonzerővel hatnak az emberekre. Föníciaiak, görögök, karthágóiak, rómaiak és arabok is letelepedtek itt. Spanyolországi kempingezését a LuxCamppel lefoglalhatja itt.
A kedvenc úti cél országa: Spanyolország (2)
Costa Brava
A nyaralás a Costa Bravan Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülőhelyére viszi el Önt. Katalónia tengeri partvidékére jellemzőek a fehérhomokos strandok és idilli öblök. Foglaljon kempinget a...
A nyaralás a Costa Bravan Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülőhelyére viszi...
  • Szélesen elnyúló homokos strandok
  • Barátságos halászfalvak
  • Sziklákkal körülvett apró öblök
11 elérhető kemping
Szabad helyek
Costa Dorada
Spanyolország sokak számára egy igazi földi paradicsom. Tökéletes időjárás, látványos kilátás, a természet szépsége és az élet folytonos öröme vonzza a turistákat a világ minden...
Spanyolország sokak számára egy igazi földi paradicsom. Tökéletes időjárás, látványos...
  • Több mint 2000 strand
  • A hagyományos Spanyolország varázsa
  • Vízi parkok és szórakozás
1 elérhető kemping
Szabad helyek

Kemping Spanyolországban

Mitől olyan vonzó a kempingezés Spanyolországban?

Mitől olyan vonzó a kempingezés Spanyolországban?

TOP 4 tipp:

  • Évi akár 3000 napsütéses óra – ideális a kempingezéshez
  • Mobilházas nyaralás a legszebb spanyol tengerpartokon
  • Vonzó és közeli turisztikai célpontok csábítanak kirándulásokra
  • Az egzotikus konyha felfedezése
Strandok és természet Spanyolországban - Kempingezés

Strandok és természet Spanyolországban

A spanyol felföld hatása a Földközi tengerre és az Atlanti óceánra a partvidék geológiájára is hatással van. Minél közelebb nyújtóznak a hegyvonulatok a tengerhez, annál sziklásabbak a tengerparti vidékek. De még a sziklás részek között is találhatóak paradicsomi hangulatú strandok finom homokkal.

A spanyol tengeri nyaralóterületekre általánosan jellemző, hogy számos vízisport lehetőséget kínálnak. A kietlen szárazföldi fennsík és a parti régió között található a nagy fajgazdagságú és részben szubtropikus jellegű övezet.

Látnivalók Spanyolországban - Kempingezés

Látnivalók Spanyolországban

Andalúziában és a déli partvidéken Malaga, Granada és Sevilla régi városai vonzzák egzotikus hangulatukkal az utazókat. Ezen városok felett épültek az ősi mór erődítmények és paloták, melyek meghatározzák a városképet. Egy árnyalatnyi keleti és afrikai hangulat határozottan érezhető a tradicionális utcácskákban és a piacokon. Ezzel szemben a modern korok hatásai érezhetőek leginkább Barcelonában és Valenciában. Elsősorban Barcelona híres a modern építészetéről. LuxCampes kempingjéből könnyen és gyorsan elérheti régiója látnivalóit.

Ételek, italok, kultúra - Kempingezés

Ételek, italok, kultúra

A spanyol kultúra szimbóluma a flamenco. Ez a táncfajta egyedülálló módon kapcsol össze európai és és orientális elemeket. Egy flamenco étteremben eltöltött este feltétlenül hozzátartozik a spanyol nyaraláshoz. A spanyolok a csípős ételeket részesítik előnyben és az édes, nehéz borokat. Ennek ellenére mindenhol megtalálhatóak a "light" variációk is és nemzetközi csúcsminőségű borok is. Minden régiónak megvan a saját specialitása. A tengerpartnál szinte kimeríthetetlen bőségben kínálják a tenger gyümölcseit és halételeket, melyeket feltétlenül meg kell kóstolnia. 

Időjárás és éghajlat - Kempingezés

Időjárás és éghajlat

A spanyol tengerpart a száraz és meleg klímát a központi fennsíknak köszönheti, mely a hűvösebb északi levegőt távol tartja. A Pireneusok közelében a tengerparton enyhe mediterrán klíma uralkodik, a déli partokon szubtrópusi viszonyok és az afrikai sivatagi széljárás kedveznek a hőmérséklet jelentős emelkedésének. Az Ibériai-félsziget belsejében a kontinentális klíma és Tiszi uralkodik, mely erős napi hőingást tesz lehetővé, és a magasabban fekvő régiókban alpesi éghajlati viszonyokat erdeményez.