Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.

Kempingezés Szlovéniában

Szlovénia egy olyan nyaralási célpont, amely az utazót különösen az érintetlen természettel és sokszínű vidékeivel kápráztatja el. Így kínál kiváló feltételeket az aktív nyaraláshoz.

Kempingezés Szlovéniában
Szlovénia egy olyan nyaralási célpont, amely az utazót különösen az érintetlen természettel és sokszínű vidékeivel kápráztatja el. Így kínál kiváló feltételeket az aktív nyaraláshoz. További információk…
A kedvenc úti cél országa: Szlovénia (2)
Nyugat Szlovénia
Nyugat-Szlovénia egy igazi insider tipp kempingezés témában. Ha még nem foglalt mobilházat következő nyaralásához, akkor engedje meg, hogy a LuxCamp ötleteket adjon és válasszon egy kellemes helyszínt a kicsi, de...
Nyugat-Szlovénia egy igazi insider tipp kempingezés témában. Ha még nem foglalt mobilházat következő nyaralásához, akkor...
  • Kicsi de elbűvölő ország
  • Mediterrán hangulat
  • Városok, tenger és hegyek között
1 elérhető kemping
Szabad helyek
Délkelet-Szlovénia
Délkelet-Szlovénia egy igazi luxuskemping paradicsom. Aki a nyaralását egy itteni mobilházban tölti, az csak ritkán fellelhető természeti csodákra bukkanhat. Élvezze a virágzó réteket, a büszke hegyeket, romantikus tavakat és a...
Délkelet-Szlovénia egy igazi luxuskemping paradicsom. Aki a nyaralását egy itteni mobilházban tölti, az csak ritkán...
  • Kiváló helyi konyha
  • Gyógy- és hőforrások
  • Híres vendégszeretet
5 elérhető kemping
Szabad helyek

Kemping Szlovéniában

Miért épp Szlovéniában kempingezzen?

A TOP 4 szlovéniai tipp:

  •     Változatos tájak magas hegyekkel és tengerparttal
  •     Érintetlen természet nagy fajgazdagsággal
  •     Napos és meleg klíma az Alpok által védve az esőktől
  •     Sok-sok érdekes történelmi látványosság

Strandok és természet Szlovéniában

Szlovéniához tartozik az Adria egy kis partszakasza. Habár ez mindössze 46 km hosszú, mégis egy kedvelt úti cél. A sok-sok dombocska lágyan ereszkedik a tenger irányába. Festői öblök kínálnak elsőrendű strandolási lehetőségeket. A tengerparti városok, mint például Portorož kitűnő turisztikai infrastruktúrával és vonzó promenáddal rendelkeznek.

De nem csak a tengerparti részek csalogatnak strandolásra. A parttól távolabb számos tavat és folyót fedezhet fel, melyek forró nyári napokon szintén kellemes felfrissülési lehetőséget kínálnak. Az északi részen a magashegyi jelleg uralja a tájat. A középső területeken középhegységek találhatóak. Keleten és a tengerparton síkvidékek és enyhe dombok váltogatják egymást.

Látnivalók Szlovéniában

Szlovéniai mobilházas kempingezése során nagyszerű természeti látnivalókat élhet át. Az egyik kedvelt kirándulócél a Postojna barlang, mely több mint 20km hosszúságú járatrendszerrel büszkélkedik. A barlangban fantasztikus cseppkőformációk láthatóak. Az ország északnyugati részén a Savica vízesés szintén sok érdeklődőt vonz magához.

Ide egész közel található a Vintgar szurdok, melyet gyalog is felfedezhet vagy egy vadvízi evezés során élhet át felejthetetlen kalandokat. Ezek mellett Szlovéniában rengeteg kulturális látnivaló is található. Példaként említhető a nagyszerű kastély a fővárosban, Ljubljanaban vagy a középkori Bled vár, amely lenyűgöző helyen, egy meredek sziklakiszögellésen helyezkedik el.

Evés, ivás és kultúra

A szlovén konyha rendkívül sokoldalú. A helyiek szívesen büszkélkednek azzal, hogy több mint 1000 nemzeti ételük van. Ezek között egészen szokatlanokat is találunk, mint például a panírozott és rántott békacomb remoulade szósszal. Ha valamivel kevésbé kirívó recepteket szeret, akkor a Biftek z jurčki – egy steak gombával – lehet a jó választása. A parti régióban friss hal- és kagylóételek várják.

A legkedveltebb kempingező helyek Szlovéniában

Délkelet-Szlovénia: egy különösen kedvelt régió luxuskempingezéshez. A tájat itt a szelíd dombok határozzák meg, melyek nagyon festőien hatnak. Itt nagyszerűen kirándulhat vagy kerékpározhat. Számtalan folyó tekereg a dombvidéken át és alkot tökéletes célokat kirándulásához. A falvakban és városokban felfedezhet sok-sok középkori épületet, melyeket érdemes meglátogatnia.