Ezt a weboldalt már nem támogatja az Internet Explorer.
Nyissa meg a weboldalt Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox vagy Safari böngészővel.
Kempingezés Délnyugat-Szlovéniában
Délkelet-Szlovénia egy igazi luxuskemping paradicsom. Aki a nyaralását egy itteni mobilházban tölti, az csak ritkán fellelhető természeti csodákra bukkanhat. Élvezze a virágzó réteket, a büszke hegyeket, romantikus tavakat és a sokféle látnivalót. További információk…

Kemping Délnyugat-Szlovéniában

Miért kempingezzen Délkelet-Szlovéniában?

Délkelet-Szlovéniai TOP 4 tipp:


  •     Kiváló helyi konyha
  •     Híres vendégszeretet
  •     Kedvelt gyógy- és termálfürdők
  •     Nagyszerű kerékpáros- és túraúthálózat

Látnivalók a régióban

Ha kempingezését a Camping Terme Catezben tölti, akkor érdemes meglátogatnia a Postojna cseppkőbarlangot. Járatok és termek 24 km-es hálózatával a barlang ebben a kategóriában a legkülönlegesebbek közé tartozik. A Ljubljanski Grad várban bepillanthat a vad középkorba. Eközben az erődítmény falairól a környező táj csodás kilátását élvezheti. A mobilházába való visszatérése után bizonyosan sok mesélnivalóval lesz gazdagabb.

Délkelet Szlovénia látványosságai

A régió attrakciói közé tartoznak a híres termál- és gyógyfürdők, melyek minden évben számtalan látogatót vonzanak. Gradban található emellett az ország legnagyobb kastélya. Állítólag egykoron 365 szobája volt. A szobákat mégsem kell összeszámolni ahhoz, hogy a kastélyról és mitikus kertjéről mély benyomást szerezzen.

Történelemben gazdag régió

Délkelet-Szlovéniában i. u. 600 körül szláv bevándorlók telepedtek le. Az egyedülálló természet másokat is idevonzott, ezért a következő évszázadok során a régiót különböző népek hódították meg. Így állt a terület felváltva bajor, frank és más uralmak alatt. Utoljára Jugoszláviához tartozott a régió. 1991 óta áll Szlovénia a saját uralma alatt.

Azóta az ország kedvelt nyaralócélponttá vált. Ennek megfelelően az itt élő nép rendkívül vendégszerető, és látogatóit rendszeres fesztiválokkal és változatos szabadidős kínálattal üdvözli. Miért is ne kempingezne itt például pünkösdkor?

Strandok és természet Délkelet-Szlovéniában

Az itt kempingező utazó egy álomszerű vidéken találja magát. Végtelennek tűnő mezők nyúlnak fel lágy dombok oldalán. Helyenként gólyák fészkelnek, máshol festői szépségű borvidékek húzódnak. A folyópartokat egy lágy zöld fasor határolja, ahonnan csodás kilátás nyílik magas sziklafalakra és történelmi jelentőségű épületekre.